Alblasserdam, 18 mei, 2008 - Sinds het laatste artikel uit deze reeks zijn diverse kleine klusjes gedaan, zoals het vullen van de plantenbakken achter het clubhuis. Zondag 18 mei is de aanleg van elektriciteit naar de container afgemaakt, nadat het de afgelopen weken was voorbereid. Ook is er een tijdelijke verlichting aangesloten. Ondertussen had Peter Heeren niet stil gezeten die dag. Geassisteerd door Pleun Punt heeft hij naden, scheuren en gaten in de panelen van de buitenmuur gekit. De meeste aandacht hierbij ging naar de gaten tussen de hoek van het raampost en de vensterbank. Het laatste paneel in de werkplaats werd deze dag eindelijk wit geschilderd, wat bijna een jaar later is dan de rest van de werkplaats.

Zondag 25 mei is er onkruid en rommel uit de gleuf rond de grote betonplaat gehaald en zijn de stenen die er in lagen vlak gelegd. Dit was als voor bereiding voor het vullen met beton. Fred van Arkel deed deze dag nog een test stukje van een paar meter en hij maakte dit af in de regen. Ondertussen was Pleun Punt begonnen met het schilderen van de plint onder het recent geverfde paneel in de werkplaats. Hij heeft ook nog wat slechte plekken op andere plinten bijgewerkt.

Woensdagavond 28 mei, terwijl een aantal hard aan het werk waren, waren de anderen elkaar aan het uitleggen hoe onze nieuwe partytent opgezet moest worden, wat voor de eerste keer gebeurde. Fred van Arkel ging verder met zijn betonwerken en Pleun Punt verwijderde veel begroeiing van de Stelconplaten aan de zijkant van het clubhuis.

Zondag 1 juni zijn Fred van Arkel en Pleun Punt begonnen met een nieuwe helling voor de grote betonplaat. Zondag 15 juni deden zij het laatste stukje betonwerk door het hoekstuk van het opritje te maken. Peter Heeren paste het opstapje van de voordeur, maar er werd besloten het nog te versterken en nam hij het weer mee naar huis. Nadat er een bordje met "Toiletten" op de toiletdeur geplakt was, werd de airco uitgepakt om hem te controleren en een boodschappenlijstje te maken van wat er nodig was om het de volgende woensdag te installeren.

De woensdagavond van 18 juni begon vroeger dan gebruikelijk om de airco instelleren. Peter Heeren en Fred van Arkel begonnen, maar werden al gauw geholpen door de rest. Nadat het ophangframe van de binnenunit op de muur was geschroefd kon de precieze plaats van het gat bepaald worden. De binnenunit werd daarna snel opgehangen aan zijn frame. De buitenunit werd daarna geplaatst en aangesloten. Als laatste werden de buizen en kabels weggewerkt in een kabelgoot. Peter Heeren monteerde ook het opstapje van de voordeur.

Vorige    De bouw van het NAVRO-clubhuis 36   
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com