Thunder and Lightnin
Op NLD10 hadden we een paar gasten die HPR-raketten hebben gelanceerd. Eé hiervan was Frank de Brouwer met zijn "Thunder and Lightning". (Foto: Frank de Brouwer)

ASK 't Harde, 13 augustus 1999 - Wederom was de grootste attractie een Herculesraket. De raket was nu N19 genaamd. Dit is de gerepareerde N18 minus camera. De elektronica waren nu ook weer onze eigen locatiezender en de IA-X96 Cambridge Accelerometer van Emmanuel Avionics. De vlucht ging erg goed en hij parachuteerde weer perfect.

De hele dag was er weinig wind, want erg ongebruikelijk is voor ASK 't Harde. Dit was erg gunstig voor onze gasten van het Outer Limits team, die met succes een paar HPR-raketten lanceerden. Altijd zijn er een paar modelbouwraketlanceringen. Deze keer waren er een aantal experimentele raketjes bij, met een paar zweefvliegtuigdragers en een raket met een rotor in plaats van een parachute.

Terugblikkend ging de dag niet zo ordelijk als we wilden. Omdat er minder NAVRO-leden waren dan normaal, konden we onze gasten niet zo begeleiden als we eigenlijk wilden. Maar aan de andere kant hadden we goed weer om te lanceren en we hadden veel mooie vluchten.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com