De activiteiten van de NAVRO omspannen de hele rakethobby, van de kleine modelbouwraketten, de grotere HPR-raketten tot de geavanceerde amateurraketten. Gebruik een link hieronder om uw interessegebied qua raketten te vinden:

Een modelbouwraketten

Modelbouwraketten: Het ontwerpen, bouwen en lanceren van modelbouwraketten volgens de NAR veiligheidscode. In het algemeen zijn deze raketten tussen de 10 cm en 100 cm groot, maar meestal zijn ze tussen de 20 cm en 40 cm. Modelbouwraketten worden gebouwd van commercieel verkrijgbare onderdelen of bouwpakketten en motoren. Vooral een jeugdactiviteit, maar andere leden doen het ook graag.

 
Een HPR-raket

High Power Rocketry (HPR): Het ontwerpen, bouwen en lanceren van HPR-raketten volgens de Tripoli veiligheidscode. Voor ervaren raketbouwers is HPR de logische volgende stap na modelbouwraketten, in zowel grootte en technische uitdaging. Hoewel vergelijkbaar in grootte en prestatie als amateurraketten zijn HPR-raketten gebouwd van commercieel verkrijgbare onderdelen of bouwpakketten en motoren.

 
Een amateurraket

Amateurraketten: Het ontwerpen, bouwen en lanceren van amateurraketten. Deze klasse raketten is de ultieme uitdaging voor niet-professionele raketbouwers. De uitdaging is om de hele raket te ontwerpen en bouwen, inclusief motor en elektronica. Het bouwen van een amateurraket vereist veel specialistische kennis en daardoor worden amateurraketten normaal gesproken door een team gebouwd. De teamleden dragen hun eigen kennis bij, of ze het nu geleerd hebben op school, werk of de NAVRO, op mechanische, chemische, elektronische, wiskundige of software gebieden.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com